FAQ

Hoe wordt Nutella gemaakt?

Om Nutella te maken, worden zorgvuldig geselecteerde ingrediënten gebruikt volgens de technische knowhow van Ferrero.

Nutella bevat hazelnoten, cacao, magere melkpoeder, suiker, plantaardige vetten, weipoeder, emulgator (sojalecithine) en aroma.

Hoe lang mag ik Nutella bewaren?

Nutella kun je bewaren tot de datum die vermeld staat op het deksel van de potten of op de onderkant van de kuipjes. Daarna kun je het product nog  zonder risico's eten, maar de smaak en de voedingseigenschappen kunnen we dan niet garanderen.

Waar bewaar ik mijn geopende pot Nutella?

Geopende en ongeopende Nutella bewaar je altijd op kamertemperatuur, bijvoorbeeld in een keukenkastje. Niet in de koelkast bewaren, want dan wordt het product hard en is het moeilijk smeerbaar.

Welke olie wordt gebruikt om Nutella te maken?

Om technische redenen gebruiken wij niet-gehydrogeneerde palmolie. Deze plantaardige olie is namelijk bij kamertemperatuur van nature semi-vloeibaar, wat zorgt voor een bepaalde consistentie en smeuïgheid. Nutella bevat geen transvetzuren die afkomstig zijn van plantaardige vetten.

Opmerking: de palmolie die gebruikt wordt in de Ferrero-producten is het resultaat van een duurzame productie met respect voor het tropische regenwoud.

Bevat Nutella cholesterol?

De hoeveelheid die in het eindproduct gemeten wordt, varieert bij elke  analyse (datum en dosis), maar is in elk geval lager dan 5 mg per 100 g (inclusief eventuele sporen afkomstig van zuivelproducten).

Bij de productie van Nutella worden alleen plantaardige vetstoffen gebruikt, die dus geen cholesterol bevatten.

Bevat Nutella ggo's?

Ferrero gebruikt voor geen enkel product genetisch gemanipuleerde ingrediënten. Nutella bevat dus geen ggo’s.

Bevat Nutella allergenen?

Zoals vermeld bij de ingrediënten, bevat Nutella melk, hazelnoten en sojalecithine, die mogelijk allergeen zijn. Daarom raden we consumenten met een aanleg voor voedingsallergieën aan om de ingrediëntenlijst door te nemen.

Is Nutella een evenwichtig product?

Een product is op zichzelf nooit evenwichtig; het gaat om de samenstelling van de maaltijd. In de juiste combinatie en in de juiste hoeveelheid past nutella prima in een evenwichtig ontbijt of lunch.

Vanaf welke leeftijd mag mijn kind Nutella eten?

Nutella mag vanaf drie jaar gegeten worden in het kader van een evenwichtige voeding en in beperkte hoeveelheden.

Voor kinderen jonger dan drie jaar raden we je aan om je huisarts te raadplegen voor alle informatie over de voeding van je baby.

Is het wel verstandig om mijn kind Nutella te geven bij het ontbijt?

Met de juiste voedingsmiddelen en in de juiste hoeveelheden is Nutella ideaal voor een evenwichtig ontbijt. Een voorbeeld van een ontbijt met Nutella: twee sneden brood (60 g) met Nutella (30 g ofwel twee goed gevulde theelepels), een glas halfvolle melk (250 ml), een glas vers sinaasappelsap (100 ml) of een stuk fruit. Dit is een traditioneel ontbijt, dat niet vetter of zoeter is dan de klassieke boterhammen met boter en jam (60 g brood + 10 g boter + 30 g jam).

Maakt Nutella dik?

Geen enkel product zorgt er op zich voor dat je in gewicht toeneemt. Een gewone consumptie van Nutella maakt niet dik en kan perfect deel uitmaken van een evenwichtig ontbijt of lunch.